Napelem telepítés kedvező hitellel

Zöld hitel: egy lehetőség a napelem-finanszírozásra!

A napelemek használata a környezettudatosság és energiatakarékosság egyik legalapvetőbb eszköze lehet, mely jelentős megtakarítást eredményezhet az energiaköltségek terén. A sok pozitív hozadék mellett azonban a problémás kérdés mindig a finanszírozás: hogyan szerezzek pénzt egy energiahatékony otthon kialakítására vagy akár csak a napelemekre?

Az új Zöld Otthon Program erre a kérdésre is választ ad, ugyanis a kedvező hitel keretein belül nagyszerű lehetőség nyílik egy zöld otthon kiépítésére vagy vásárlására.

Mit jelent azonban ez rád nézve, vagyis miért éri meg neked is belevágnod a zöld hitelbe?

  • Mert legfeljebb 2,5 százalékos kamattal tudnak hitelt biztosítani a bankok.
  • Mert akár 25 év futamidővel is számolhatunk.
  • Mert akár 70 millió forintnyi hitelösszeg is igényelhető.
  • Mert a rendelkezésre tartási idő extra hosszú, akár 3-4 év is lehet: alapvetően az első részösszeg lehívására 3 év, a folyósítási feltételek leigazolására 4 év áll rendelkezésre.

Ha zöld otthonban, esetleg napelem telepítésben gondolkodsz, és ezek a feltételek kedvezőnek tűnnek a számodra, akkor mindenképpen érdemes kihasználnod ezt a lehetőséget!

És hogy meddig tudod igénybe venni a hitelt?

Erre vonatkozóan időbeli korlát egyelőre nem került meghatározásra, az egyes bankok saját rendelkezésre álló kereteik figyelembevételével fogadhatnak be igényeket a hitelekre vonatkozóan.