Napelem kivitelezés 

Gondoljon egy gyakorlatilag kimeríthetetlen energiaforrásra, ami szinte minden pillanatban körülveszi, és egyedül csak Önön múlik, hogy él-e a lehetőséggel, ami anélkül segít fenntartani folyamatosan változó életmódját, hogy a természetet a legkisebb mértékben is befolyásolná, hiszen ő maga is a természet része. A napfényben rejlő erő a családi házaktól kezdve, az űrállomásokig bárhol felhasználható, melyet minden környezettudatos és függetlenségre vágyó ember felismer.

Napelem mögött álló technológia mára odáig fejlődött, hogy egy átlagos család számára bőven elegendő energiát képes előállítani. Az elektronikai eszközös, a TV-től kezdve a világításon át, egészen az olyan komoly áram fogyasztókig, mint klímaberendezések vagy barkácsgépek szintén működtethetők azzal a az energiával, amit a napsütéses órák alatt a fotovoltaikus rendszer megtermel.

Az előzetes felmérés kulcsfontosságú és nem lehet annyival elintézni, hogy kimegy a kertbe és alaposan szemügyre veszi a háza tetejét. Ehhez profi szakemberek pontos méréseire van szükség, akik tudásukra és sokéves tapasztalataikra hagyatkozva tudják, hogy a tetőn mit figyeljenek meg és milyen gyenge pontokat keressenek. Ez a lépés nálunk teljesen ingyenes, hiszen e nélkül elindulni sem lehet. A korrekt árajánlat elkészítéséhez szükség van egy tökéletes felmérésre. Amíg nem látjuk, hogy az adott tetőn a napelemek a legjobb hatásfokkal tudnak energiát termelni, addig nem beszélünk megállapodásról.

Milyen felméréseket kell végezni a kivitelezés előtt?

  • tájolás
  • árnyékoló tényezők
  • dőlésszög
  • tetőszerkezet
  • villamos hálózat

Erős- és gyenge áram

Cégünk a tápáram ellátás legkülönbözőbb területein végez kivitelezési munkálatokat. Az erősáramú tápellátás kábelezését végezzük mind irodai mind ipari körülmények között is. Táphálózatok komplett kivitelezése mellett foglalkozunk meglévő hálózatok cseréjével is. Erősáramú hálózatok kábelezését, fali aljzatok, kapcsolók, lámpatestek, motorok szerelését, elosztószekrények telepítését és hálózatok mérését vállaljunk.
Az erősáramú hálózatok esetében is minden esetben helyszíni felmérés előzi meg a tervezést és az árajánlattételt.

Az irodai környezetben végzett munkálatok esetén minden esetben igyekszünk kiválasztani azokat a megoldásokat, amelyek esztétikai szempontból is megfelelőek egy ilyen környezet számára. Ha az irodai rendszer fejlesztése együttesen történik az iroda adat-, hang vagy videóhálózatának fejlesztésével, akkor ezeket a tevékenységeinket összehangoltan végezzük, hogy a legminimálisabb akadályoztatás történjen az irodai tevékenységek végrehajtásában.

Ipari környezetben a tartós, robosztus és biztonságos megoldásokra törekszünk. Kábelcsatornáinkat, kapcsolószekrényeinket úgy válasszuk ki az ilyen esetekben, hogy azok a tartós, hosszútávú használat követelményeinek megfeleljenek.

Nagy gyakorlattal rendelkező szakembereinkkel a jó minőségű és hatékony kivitelezéssel biztosítjuk az építmények és technológiai rendszerek, lehető legrövidebb idő alatt és optimális beruházási költséggel történő megvalósítását.

A kiépített erősáramú hálózatokat minden esetben a vonatkozó szabványok szerint építjük fel ellátva azt érintésvédelemmel, szükség esetén túlfeszültség (villám) védelemmel. Ipari körülmények között a legtartósabb kábelcsatornákkal, legkorszerűbb rögzítéstechnikával dolgozunk. Kapcsolószekrények, biztosítószekrények felszerelése irodai körülmények között az esztétikai szempontokat is figyelembe véve történik, ipari körülmények esetén a tartósság a legfőbb szempontunk.